24 Nisan 2012 Salı

Panoramik Müze, hafta sonu ziyaretçi rekoru kırdı

Topkapı Kültür Parkı içerisinde yer alan
Panoramik Müze, ziyaretçi rekoru kırdı


Dünya tarihinin seyrini ve siyasî dengeleri değiştiren İstanbul’un fethinin özel ve muhteşem bir teknikle tasvir edildiği, dünyada “tam panoramik” özelliği taşıyan ilk ve tek müze olan “Panorama 1453 Tarih Müzesi”, geçen hafta sonu ziyaretçi rekoru kırdı.

Hafta sonu ziyaretçi sayısı, 2012 Nisan ayının en yüksek rakamına ulaştı. Panoramik Müze’yi, 21 Nisan Cumartesi günü 6.902, 22 Nisan Pazar günü 5.550, 23 Nisan Pazartesi günü de 4. 344 kişi olmak üzere 3 günde toplam 16.796 kişi ziyaret etti.

20 Nisan 2012 Cuma

Takyeci İbrahim Ağa Camisi’nin müştemilatı restore edildi

1592 yılında yaptırılan Takyeci (Takkeci) İbrahim Ağa Camisi’nin müştemilatı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından restore ettirildi. İBB, 2007 yılında da camiyi restore ettirmişti.

Takyeci İbrahim Ağa Camisi, Zeytinburnu Belediyesi sınırları içerisindeki Maltepe Mahallesi’nde, Topkapı Kültür Parkı’ndaki Kültür A.Ş. Genel Müdürlüğü’nün hemen yanı başında yer alıyor.

Cami hakkında bilgi edinmek için tıklayınız.

18 Nisan 2012 Çarşamba

Fırtına, Topkapı Kültür Parkı’na da zarar verdi

Bu gün Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde etkili olan kısa süreli fırtına, Topkapı Kültür Parkı’na da zarar verdi.

Göletin kenarındaki çardaklardan birisi devrildi, diğeri de eğildi.

Kültür A.Ş. içerisindeki genç bir çam ağacı da fırtınanın etkisiyle devrildi. Çam ağacı, görevliler tarafından tekrar yerine dikildi.

17 Nisan 2012 Salı

Leyla ile Mecnun’un bazı sahneleri
Topkapı Kültür Parkı’nda çekildi

TRT 1’de pazartesi günleri yayınlanan komedi dizisi Leyla ile Mecnun’un bazı sahneleri bu gün Topkapı Kültür Parkı içerisindeki Amfitiyatro’da yapıldı.

Topkapı Kültür Parkı


Topkapı Kültür Parkı, Eski Trakya ve Anadolu otogarlarının bulunduğu toplam 354 bin metrekarelik alan üzerine kurulmuştur. Güneyde İstanbul kara surları, kuzeyde D-100 karayolu, batıda Merkez Efendi Mezarlığı, doğuda ise Topkapı Mezarlığı ile çevrilidir.

Bugün “Topkapı Kültür Parkı” olarak hizmet veren alan, İstanbul’un fethinde Osmanlı askerlerinin şehre girdikleri tarihî bir alandır.


90’lı yılların ortasına kadar bu tarihî alanda Trakya Otogarı yer alıyordu. Son derece düzensiz ve bakımsız olan otogarın etrafı da adeta çöplük görünümündeydi. Bu alan, emniyetli bir bölge de değildi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Belediye Başkanı olduğu dönemde, Esenler’e büyük ve modern bir otogar yaptırarak, Trakya Otogarı’nı bu tarihî alandan taşıdı. 350 dönümlük bu büyük alanın kültürel amaçlı olarak değerlendirilmesi için başlatılan çalışmalar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından sürdürülerek sonuçlandırıldı.

Bugün bu tarihî alanda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden Kültür A.Ş. Genel Müdürlüğü, müdürlüğe bağlı Topkapı Türk Dünyası Kültür Evleri, Panorama 1453 Tarih Müzesi, İBB Sosyal Tesisleri, Trafik Eğitim Parkı, amfi tiyatro alanı, yürüyüş ve bisiklet yolları, iki adet gölet, açık alan spor aletleri ve çocuk parkları, İstanbul halkının hizmetine sunulmuş durumda.